STILL-KUVAAJA ANNA GREUS.jpg

Still-kuvaaja & tuplapyssyt Diili-televisiosarjan kuvauksissa. 

Kuva: Ronja Raitio, Warner Bros. 

2019-10-11 07.01.18 1.jpg

valokuvaaja Anna

intuitiivisesti täysillä.

Kun 12 vuotta sitten olin aloitteleva valokuvaaja, tulin katsoneeksi elokuvan One Hour Photo. Mieleeni jäi päähenkilön pohdiskelu valokuvan suhteesta aikaan: joka kerta kun joku ottaa valokuvan, hän tavallaan pysäyttää ajan. Kun tästä jalostaa ajatusta, niin voisi sanoa, että valokuvat ovat kuin pieniä aikakoneita. Tottahan se on: kun valokuvaa katsoo, voi tuntea kuvanottohetken aikaan liittyvän tunnelman, muistaa sen elämänvaiheen. Valokuvassa on tallessa paitsi ihmisen ulkoinen olemus, myös pieni pala sielua siltä hetkeltä. 

(Sorry my English-speaking friends, this one’s in Finnish only. Love you, tho) 

Valokuvaajapersoonia on erilaisia ja kullakin on oma supervoimansa. Mä olen intuitiivinen kameleontti. Tilanteesta riippuen muutun näkymättömäksi tai tulen näkyväksi. Mukaudun fiiliksiin, ihmisiin, ympäristöön. Siinä, missä ohjaan ryhmiä jämptisti kantavalla äänelläni, puhelen ja toimin kahdenkeskisissä kuvaustilanteissa rauhoittavasti. Hääpäivän dokumentointia ja televisiotuotannon still-kuvaamista yhdistää se, että hetket ovat erittäin ohikiitäviä ja herkkiä. Työ vaatii tarkat anturit, signaaliherkät aistit. Hääpotrettien sekä tv-esiintyjien pressikuvien kuvaamiseen on yleensä niukasti aikaa. Vaikka kello tikittää, yhteys ja luottamus toiseen ihmiseen luodaan luonnollisesti ja rauhallisesti. En osaa pysäyttää aikaa, mutta olen kuullut, että supervoimani on muuntaa kireä hetki miellyttäväksi tilanteeksi. Työssäni pidän arvossa huolellisuutta, ystävällisyyttä, tarkkuutta ja herkkyyttä kuunnella sekä aistia toista ihmistä.

Mitä kuvauksia teen?

Mun skeneä on:

Televisiotuotantojen still-kuvaus

Jaksokohtaiset stillit kuvaan tiimiä häiritsemättä. Käytän kameraa, jossa on äänetön suljin. Poimin kuviin tunteita ja toimintaa. Pressit kuvaan tuotannon lokaation miljöössä. Editissä viimeistelen kuvat huolellisesti ja kauniisti. Mulle on tärkeää, että ensimmäistä päivää kuvauksissa olevat realitykilpailijat, joilla ei useinkaan ole aiempaa kokemusta tv-esiintymisestä tai kuvattavana olemisesta, saavat pressikuvaushetkestäni positiivista mieltä ja rentoutunutta fiilistä, joka lievittää jännitystä. 

Tsekkaa tästä still-kuvausportfolioni.

Asiantuntijahaastatteluni tv-tuotantojen valokuvaajana toimimisesta on osana Kirsikka Lyhteilän opinnäytetyön lähteistöä – tutustu oppariin täällä:

Valokuvan rooli suomalaisten tv-tuotantojen markkinoinnissa.

Muotokuvaus

eli synttäreiden kunniaksi potretit, rippi- ja valmistujaiskuvat tai sitten kuvia susta ihan siksi, että valokuviensa otattamiseen ei tarvita merkkipäivää. Tykkään, että rippi- ja valmistujaiskuvissa näkyy kuvattavan persoona – kuviin voidaan ottaa mukaan harrastukseen liittyvää rekvisiittaa, tai voimme kuvata paikassa, jolla on tietty merkitys ja/tai tarina.

Teen kahdentyyppisiä muotokuvauksia: 

A) unenomainen ja kokeellinen muotokuvaus

B) perinteisempi muotokuvaus persoonallisella tyylillä.

Hääkuvaus

Dokumentaarinen hääkuvaus 4–8 tuntia plus hääpotretit ja ryhmäkuvat. Hääkuvaajatyyppinä oon hienovarainen ja valpas dokumentaristi, joka tallentaa tunteita ja hetkiä, huomiota herättämättä. 

Katso tästä hääkuvaportfolioni.

Muhun saat yhteyden:

Tän lomakkeen kautta

tai kirjoittamalla mulle suoraan: 

info {a} annagreus.com 

Kuulemiin ✌️