© 2019 A.K.G.

Valveuni – Hypnagogia

Aurinkosamppanja – Champagne Sun

KOSMISTA VALOA – COSMIC RADIANCE

Oikokatu, Jyväskylä 18.5. alkaen koko kesän ajan.

Maailmankaikkeus (kosmos, universumi) syntyi 13,82 miljardia vuotta sitten äärimmäisen kuumassa ja tiheässä tilassa räjähdyksen seurauksena. Räjähdyksessä sai alkunsa paitsi kaikki meitä ympäröivä aine, myös avaruus ja aika. 1960-luvulla standardisoitunut alkuräjähdysteoria on nykytieteen selitysmalli maailmankaikkeuden synnylle. Teoriaa tukee vuonna 1965 löydetty kosminen taustasäteily, jonka on käsitetty olevan alkuräjähdyksen plasmasta peräisin olevaa lämpösäteilyä. Alkujaan se oli punaista valoa, ollen samalla universumin ensimmäinen valo. Voidaan myös ajatella, että tämä kosmoksen ensimmäinen valo, kosminen säteily, kantaa itsessään valokuvia maailmankaikkeuden menneisyydestä.

 

Maapallon kamaralta tarkasteltuna kosmos voi tuntua surrealistiselta kokonaisuudelta. Osittain loogiselta, osittain epäloogiselta. Kaoottiselta ja järjestäytyneeltä. Eräällä tapaa unenkaltaiselta – mitäpä jos universumimme onkin osa jonkun unta, olemassa siellä ja olemmeko näin ollen olemassa oikeasti. TeossarjaKosmista valoa(Cosmic Radiance) esittää valokuvataiteellisia mielikuvia maailmankaikkeudesta telluslähtöisesti, planeettamme ja suomalaisen luonnon sekä kasvien kautta. 

Kosmista valoa -teossarja on esillä Jyväskylässä, Oikokadulla (kävelykatu) koko kesän ajan. Näyttely on ainutkertainen. Teokset on asennettu valopylvästelineisiin kävelykadun varrelle; iltaisin teokset on valaistu.

Valokuvanäyttely on osa Oikokatu Photos -ohjelmaa, jonka järjestää Luovan valokuvauksen keskus. Yhteistyössä toimii Grano, joka vastaa teosten laadukkaasta tulostusjäljestä.

Kuvat, yhteensä 10 kuvaa ja 5 taulua, on tulostettu 15 mm viscomille kaksipuoleisena, joihin on jälkikäsittelynä lisätty graffitinsuojalaminaatti. Taulujen tarkka koko on 570 mm x 2490 mm. Kotiini nämä kosmiset luontokappaleet eivät mahdu, joten teokset etsivät paikkaa jota voisivat somistaa syksystä alkaen eli ovat näin ollen myytävänä. Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut!

Aika-avaruus – Spacetime

Kvantti-ilmiö –

Quantum Appearance